Thursday, October 30, 2008

Är bloggen död?

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev något här och det Amerikanska valet närmar sig med stormsteg och som vanligt har svensk massmedia sedan länge bestämt sig för att Barack Obama ska bli president. Själv hoppas jag ändå att John McCain kan vända detta och vinna för jag vill inte ha ett protektionistiskt USA. Barack Obama kommer att stänga gränser eller åtminstone ta ut höga tullavgifter på det som importeras och vi kommer sannolikt att få ett handelskrig på halsen.

Räcker det inte med idiotin kring Freddie Mac och Fanny Mae? Dessa lagar som ju tvingat banker att låna ut till människor som inte skulle ha fått lån annars. Att sedan banker packat om dessa lån och sedan beskylls för att ligga bakom krisen när de bara försökt skapa ett skydd för sig själva är horribelt.

Sverige har ju sitt SBAB som ju använts av sossar och nu också den borgerliga regeringen för att styra räntor på marknaden. En avancerad lek med skattebetalarnas pengar som ju i fallet USA nu kraschat fullständigt. Och den borgerliga regeringen var nu på väg att genomföra lika tvingande lagar för svenska banker men det har nu förhoppningsvis stoppats rejält.

Och givetvis är nu detta marknadens fel. Lars Ohly med sitt vänsterpack jublar och det ser ut som om det socialistiska blocket har sin fetaste chans på länge att promenra hem nästa val men då väljer sossarna att starta ett inbördeskrig inom partiet. Sjukt, men så funkar det partiet.

No comments: