Tuesday, February 6, 2007

God Morgon!

Hejsan Världen!

Tänkte börja blogga som så många andra. En undran är ju om någon kommer att läsa denna blogg. Tja men det är nog skönt att få skriva av sig lite. Om ni undrar om titeln så är jag en äkta arbetare även om jag fuskat som egen företagare i ett år. Gav upp pga för mycket styrning av företagen från myndigheter och annat samt att folk i gemen omedelbart tror att man är miljonär. I och för sig inget problem men när man själv kvitterar ut 5 000 i månaden och jobbar sisådär en 80 timmar i veckan så undrar man ju. Fler borde försöka så man får en utökad inblick hur det är att vara företagare.

Politiskt kallar jag mig liberal men är också med i facket... Hur går då det ihop, undrar den vetgirige???

Helt enkelt är det så att om man bara har a-kassa så blir du diskriminerad. De sätter käppar i hjulet för den som inte vill vara med i facket, fördröjer utbetalningar och det ska vara intyg hit och dit för att få sina pengar som man är berättigad till. Men du är och förblir en svartfot i deras ögon.

Därför är det enklare att vara med i facket, en dålig undanflykt kan tyckas men det var mitt val.

Men för att slippa tillhöra kollektivet måste du skaffa medel för det. Det innebär att när du som arbetstagare kliver ut i arbetslivet bör du minst spara 10 % av din inkomst i fonder eller aktier, helst 20 %. Asiater sparar 20 % av sin inkomst medan en svensk i 40-årsåldern inte ens har en månadslön på kontot. Då finns det bara en väg att ta, bidrag...

Det här är en medveten socialisering av den svenske medborgaren som pågått sedan 50-talet. Från och med ATP-systemet infördes så blev vi bidragsberoende. Nu spricker hela den vackra fasaden på grund av att allt fler står utan jobb och vi blir allt äldre, pengarna räcker helt enkelt inte till ett vettigt liv.

Och då står större delen av svenska folket helt handlingsförlamat för nu måste du göra alltmer själv och framförallt välja vägval för hur ditt liv ska bli. Tidningarna skriver med jämna mellanrum om vilka förlorarna blir när pensionen kommer. Vi blev alla förlorare när ATP:n infördes och sedan kom bidragen slag i slag.

Vad finns då framför oss???

Tja ett bättre liv skulle jag vilja säga, där valfriheten är stor och där jag får bygga mitt liv själv utan pekpinnar från klåfingriga politiker. Men där har Alliansen ännu mycket att bevisa. Allt för mycket pekpinnar och annat ligger i förslag från dom för att det ska kännas bra.

Ja, det blev lite ostrukturerat det första jag skriver men det får bli så.

No comments: